Portfolio

Crematorium Zeist

Op de Gemeentelijke Begraafplaats Zeist wordt een crematorium gebouwd. Het crematorium wordt ingepast in een monumentaal gebouw in het Zeisterbos. Kalkhoven realiseert hier alle elektrotechnische installaties.
 
Een crematorium bovengronds bouwen is geen optie gebleken, het is niet wenselijk, omdat het om een monumentaal gebouw gaat in een monumentaal park. Ook het bestemmingsplan maakt bovengronds bouwen niet mogelijk.”

Barten Groep uit Houten is de aannemer, architect Ineke Hulshof uit Delft is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Vanwege de gemeentelijke ambitie om op termijn volledig gasloos te worden, is besloten een elektrische crematieoven aan te schaffen.

Tegelijk met de bouw van een kelder voor het crematorium wordt ook de aula aangepakt. De familiekamer krijgt een opbaarruimte en de koffiekamer wordt vergroot. Ook komt er een kleine horecakeuken en uitgiftebalie. Verder komt er een complete nieuwe inrichting van het gebouw.

Voor de nieuwbouw en verbouwing is goed gekeken naar energiebesparende maatregelen, zoals verbetering van de vloer- en dak isolatie. Op het dak komen 67 zonnepanelen te liggen. Verder komt er CO2-sturing van de luchtbehandeling. Bijzonder is de warmteterugwinning uit de rookgassen van de crematieoven. Die oven bereikt een temperatuur van circa 650 graden, aldus De Groot. De warmte uit de rookgassen wordt straks opgevangen in een voorraadvat van 11.000 liter. Daarmee kan het gebouw verwarmd worden.

Zie hieronder het artikel over de verbouwing geschreven door; Rien Tholenaar.

Categories
WordPress Theme built by Shufflehound.

© 2021 Kalkhoven Elektrotechniek B.V.
Website gemaakt door WAT.WORKS